Berrak Turşuları
Recipies

Pratik Zeytinyağlı Semizotu


Malzemeler

1 kg semizotu
1/2 su bardağı Berrak Sızma Zeytinyağı
2 orta boy domates
2 orta boy soğan
1 kahve fincan pirinç
1 kesme şeker
1 tatlı kaşığı salça
Tuz

 

 

Nasıl Yapılır?

Semizotunu ayıklayın ve yıkayın. Soğanı ince ince doğradıktan sonra domatesleri soyup küp şeklinde kesin. Berrak Süzme Zeytinyağı'nı tencerede ısıtın. Üzerine soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar bekleyin. Salça ve domatesleri de ekleyerek 3 dakika daha karıştırarak pişirin. Tuz, şeker, semizotu ve pirinci ekleyin. Biraz su ile kısık ateşte pirinç yumuşayıncaya kadar pişirin. Pirinç fazla su çekerse üzerine az miktarda sıcak su ekleyin.
Servis tabağına aldığınız yemeğin üzerine kalan Berrak Sızma Zeytinyağı'nı ekleyin ve ılık servis yapın.

Afiyet olsun :)

Daha fazla Berrak ürünü için turşu.com.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.