Berrak Turşuları
Haberler

Berrak Dubai Gulfood 2012 Fuarı'nda!


Birleşik Arap Emirlikleri- Dubai’de düzenlenen Gulfood 2012 Fuarı’na katılan Berrak, ziyaretçilerden tatta, kalitede ve görünümde tam not aldı.

19-22 Şubat 2012’de düzenlenen gıda, içecek ve ambalaj firmaları ile potansiyel alıcıları buluşturan Gulfood Fuarı’nda 62.000 ziyaretçi, 150 ülke ve 3800 katılımcı yer aldı. İlk sırada gıda ürünleri, ikincil olarak içecek ve üçüncül olarak gıda ambalaj malzemeleri sergilendi. Fuar gıda sektöründe ihracatçılar için pazar bulma, mevcut müşteriler ile görüşmelerin sağlanması, pazar analizi yapılmasına olanak sağladığından ihracat için dolaylı yapılan araştırma maliyetlerinin de önüne geçerek, daha az maliyet ile hedef pazar müşterisi ile buluşabilme ve araştırma yapılabilmesine olanak sağlayarak, ihracatta artış yaratacak etkiye sahiptir. Fuara 100’ü aşkın ülke (Pakistan, Hindistan, İtalya, Türkiye, İspanya, Fransa, Cezayir, Sri Lanka, Lübnan, Ürdün, B.A.E, G. Kore…) ve 3800 firma katıldı. Ortadoğu pazarına gıda yatırımlarının artması, bu pazardan ülkemizdeki gıda ürünlerine taleplerin artması nedeniyle ihracatımızda olumlu etki yaratacağı düşünülen fuara, yeni müşteriler edinmek, pazardaki mevcut prestijin devamını sağlamak ve marka bilinirliğini arttırmak amacıyla katılan Berrak, görüşlerini açıkladı.
 
Berrak Dış Ticaret Müdürü Pınar Akova, “300’e yakın firma, standımızı ziyaret etti. Ürünlerimiz kalite, tat, marka ve görsellik ile ilgili olumlu yorumlar aldı. Ortadoğu’daki Berrak müşterilerimiz ile ayrıca firmamız BurgerKing tedarikçisi olması nedeniyle Ortadoğu BurgerKing müşterilerimiz ile bir araya geldik ve yeni ürünlerimizi tanıttık.” dedi. Turşu grubu ürünlerinin Ortadoğu pazarı gıda tüketiminde daha yaygın olması bu pazardaki alıcıların standımıza olan ziyaretleri arttırdığını düşünüyoruz, diyen Akova, son olarak “Geçen yılki katılımımızdan sonra Irak ve S.Arabistan pazarında ürünlerimizin satışını gerçekleştirdik, bu yıl da hedef pazardaki diğer Ortadoğu ülkeleri ile iletişim halinde olmayı hedefliyoruz.” sözlerine ekledi.
 
Berrak Genel Müdür’ü Tamer Ersoy, “Berrak olarak Gulfood fuarında yer almamız, hedef Pazar seçimimizde ve ihracat pazarlama stratejisi belirlememizde firmamıza katkısı olmuş, aynı zamanda markamızı uluslararası pazarda tanıtma imkânı sağlamıştır. Uluslararası pazarda tanınmak, sadece bir ülke değil, birçok ülkeye tanıtım gerekliliği sunduğundan, bu gibi önemli fuarların ihracatta yeri büyüktür. Fuarda ürünlerimize olan talep ve fuar esnasında ve fuar sonrası potansiyel alıcılar ile iletişimiz göz önünde bulundurulduğunda olumlu sonuçlar alacağımızı umuyor, yıl içerisinde Ukrayna’da düzenlenecek, WORLD FOOD 2012 FUARI’NA katılmayı hedefliyoruz.” dedi.