Berrak Turşuları
Haberler

Orhangazi'den 100 ülkeye turşu ihracatı


BURSA (AA) - Bursa'nın Orhangazi ilçesinin kırsal mahallelerinden olan Gemiç'te kurulu bir firma, ABD, Almanya, Fransa, İtalya ve İngiltere'nin de aralarında bulunduğu 100 civarında ülkeye turşu ihraç ediyor.

Firmanın ortaklarından Mustafa Turgay Tüfekçioğlu, AA muhabirine, 1984'te kurulan fabrikalarında, 20 bini kapalı 90 bin metrekare alanda üretim yaptıklarını söyledi.

Firmanın aile şirketi olarak kurulduğunu anlatan Tüfekçioğlu, "1980'li yıllar Türkiye'nin ihracat hamlesinin başladığı yıllardı. Geleneksel Türk sofrasında her zaman önemli bir yeri olan turşu ve zeytin, ya büyüklerimizden öğrendiğimiz tariflerle evlerde ya da genellikle ilkel ve sağlıksız koşullarda çalışan küçük işletmelerde üretiliyordu. Bilinçli tüketicinin geleneksel lezzete sahip turşuyu, sağlıklı ve kaliteli bir şekilde tüketme ihtiyacı giderek artıyordu. Biz de firma olarak bu talebi yerine getirmek amacıyla Bursa'nın Orhangazi ilçesi yakınındaki Gedelek köyünde 2 bin metrekarelik bir alanda, aile şirketi olarak üretime başladık.'' dedi.

-Hamburger devine doğranmış salatalık

Haberin linki için buraya tıklayabilirsiniz.