Berrak Turşuları
Tarifler

Cevizli Bat


Malzemeler

1 su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı ince bulgur
Yarım demet taze soğan
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
Yarım demet reyhan
2 yemek kaşığı salça
1 limon
1 domates
1 su bardağı ceviz
250 gram asma yaprağı
Pulbiber
Tuz
Servis Önerisi: Berrak Karışık Turşu

Nasıl Yapılır?

Yıkanmış 1 su bardağı yeşil mercimeği tencereye alıp, üzerine 3 su bardağı kaynamış su ekleyin. Mercimekler pişince, 1 su bardağı ince bulgur ilave edip yarım saat bekletin.

Yarımşar demet taze soğanı, dereotunu,maydanozu ve reyhanı ince ince doğrayın.
2 yemek kaşığı salçayı, 1 limon suyunu, tuzu, pulbiberi ve küp doğranmış 1 domatesi bulgurlu mercimek karışımına ilave edin.
En son otları ve dövülmüş cevizi ilave edip kaynamış suda çok az haşlanmış asma yaprakları ve Berrak Karışık Turşu ile servis edin... 

Afiyet olsun. :)

Daha fazla Berrak ürünü için turşu.com.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.