Berrak Turşuları
Tarifler

Pratik Zeytinyağlı Barbunya


Malzemeler

1.5 su bardağı haşlanmış barbunya
2 domates
1 çarliston biber
1 soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 kahve fincanı Berrak Sızma Zeytinyağı
1/2 limon suyu
4-5 dal maydanoz, tuz

Nasıl Yapılır?

Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Çarliston biberi ince ince dilimleyin. Soğanı kıyın, sarımsakları ezin. Maydanozu yıkayıp ince ince doğrayın.
Berrak Süzme Zeytinyağı'nı tencerede ısıtın. Üzerine soğan ve sarımsağı ekleyip pembeleşinceye kadar bekleyin. Çarliston biberi ekleyip kavurun. Domatesi de ekleyip, koyulaşıncaya kadar pişirin.
Haşlanmış barbunyayı süzüp domatesli karışıma ekleyin. 3 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Su, limon suyu, tuz ve tozşekeri ilave edip kapağını kapatın. Barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ateşten alıp üzeri kapalı olarak ılımasını bekleyin. Servis tabağına alıp üzerine kıyılmış maydanoz serpin. Servis yapıncaya kadar buzdolabında bekletin.

Afiyet olsun :) 

Daha fazla Berrak ürünü için turşu.com.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.