Berrak Turşuları
Tarifler

Sebzeli Pilav


Malzemeler

2 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı bezelye
Yarım çay bardağı havuç
1 Patates
Yarım çay bardağı Berrak Tane Mısır Konservesi
2 diş sarımsak
Berrak Sızma Zeytinyağı
Tereyağı
Tuz
Şeker

 

Nasıl Yapılır?

Pirinci ayıklayarak kaynar tuzlu suda bekletelim.
Pirinç beklerken, havucu ve patatesi küçük küpler halinde doğrayıp, bezelyenin içini çıkarabilirsiniz.
Pirinç en az yarım saat bekledikten sonra sarımsakları rendeleyip Berrak Sızma Zeytinyağı ile kavuralım.
Aynı tencereye suyunu süzdüğümüz pirinçleri atalım.
Bu esnada ayrı bir tencerede havuç, patates ve bezelyeyi haşlayalım.
Onlar haşlanırken pirinçli tencereye tuz, şeker ve tereyağını koyup kavurmaya devam edelim.
Tel tel oluncaya kadar kavuralım.
Ardından 4 bardak(pirinci kaynar suda beklettiğimiz için su miktarını pirinç türüne göre azaltabilirsiniz.)sıcak suyu ekleyelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.
Haşlanan garnitürleri süzüp bir kenarda soğumaları için bekletelim.
Pilav suyunu çekip, demlenme aşamasına gelince içine haşladığımız garnitürleri ekleyelim.
Hepsi birlikte demlenmeye bırakalım.Daha sonra Berrak Tane Mısır Konservesi ile süsleyerek servis edelim.

Afiyet olsun. :)

 

 

 

Daha fazla Berrak ürünü için turşu.com.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.