Berrak Turşuları
Tarifler

Mercimek Topları


Malzemeler

1 su bardağı kırmızı mercimek
100 gram kaşar
1 yumurta
4 taze soğan
Galeta unu
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Servis Önerisi: Berrak Karışık Turşu

 

 

Nasıl Yapılır?

1 su bardağı kırmızı mercimeği üzerini iki parmak aşacak kadar su ile haşlayın.
Haşlanan mercimekleri süzün ve iyice durulayın.
İçine kaşar rendesi, yumurta, taze soğan, pulbiber, tuz,karabiber ve galeta unu ekleyip yoğurun.
15 dakika kadar buz dolabında beklettikten sonra şekil verin ve mısır ununa bulayıp kızartın.
Son olarak, Berrak Karışık Turşu ile süsledikten sonra, mercimek toplarınız servise hazır...

Daha fazla Berrak ürünü için turşu.com.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.