Berrak Turşuları
Tarifler

Patlıcanlı Börek


Malzemeler

3 patlıcan
1 soğan
1 çarliston biber
1 domates
5 yufka
3 yumurta
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
Tuz
Servis Önerisi: Berrak Lahana Turşusu

 

 

 

 

Nasıl Yapılır?

3 adet patlıcanı alacalı soyup küp küp doğrayarak diğer malzemeleri hazırlayana kadar tuzlu suda bekletin. 1 soğanı iyice kavurun.

Ardından 1 çarliston biberi, 1 domatesi ve patlıcanları ekleyip kavurmaya devam edin.

5 adet yufkadan her birini açıp üzerlerine çırpılmış yumurta, yağ ve süt karışımı sürün.

Sonra yufkaların karşılıklı iki kenarlarını katlayıp kuru kalan kısımlara tekrar karışımdan sürün. Sonra da diğer kenarları katlayıp bir kare elde edin.

Bu kare yufkaları eşit parçalara bölüp 4 tane daha küçük kare elde edin ve orta kısımlarına patlıcanlı harçtan koyup bohça şeklinde kapatın.

Önceden ısıtılmış 170˚C fırında iyice kızarana kadar pişirin.

Berrak Lahana Turşusu eşliğinde patlıcanlı böreğiniz sunuma hazır...

Afiyet olsun :)

Daha fazla Berrak ürünü için turşu.com.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.